Εκπαιδεύσου, Δικτυώσου και Ανάπτυξε την επιχείρηση σου ταξιδεύοντας στο Αιγαίο

Η κρουαζιέρα επιχειρηματικότητας CruiseInn, αλλάζει!

Το CruiseInn, το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται εν πλω για επιχειρηματίες, νέους επαγγελματίες και φοιτητές στην Ελλάδα, επιστρέφει ξανά φέτος για να προσφέρει μία νέα επιχειρηματική εμπειρία με την υποστήριξη της Celestyal Cruises.

H πιο συναρπαστική κρουαζιέρα που έγινε θεσμός τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σαλπάρει για 5η συνεχόμενη φορά και είναι έτοιμο να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία στους νέους Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα και στη νέα γενιά επαγγελματιών που θα στελεχώσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα διαμορφώνεται κατάλληλα για να φιλοξενήσει στελέχη επιχειρήσεων ή οργανισμών που ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις και δραστηριοποιούνται γύρω από τις θεματικές της οργάνωσης.

Φέτος, το Celestyal Crystal μετατρέπεται σε κρουαζιερόπλοιο καινοτομίας και σαλπάρει στις 2 Ιουλίου για μια 7ήμερη εμπειρία στο Αιγαίο. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, θα ταξιδέψει σε Μύκονο, Μήλο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Σάμο. Στην κρουαζιέρα θα βρεθούν 55 συμμετέχοντες οι οποίοι προσεγγίζουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία από διαφορετικές σκοπιές. Ιδιαίτερη έμφαση και ευκαιρίες θα αναδειχθούν μεταξύ άλλων και για τις θεματικές του Τουρισμού, της Γαστρονομίας και της Ναυτιλίας.

Οι συμμετέχοντες θα απαρτίζονται από 10 experts στους τομείς ενασχόλησης τους, 25 νέους επιχειρηματίες και έως 20 νέα ταλέντα και φοιτητές που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο.  

Από σήμερα το CruiseInn δέχεται αιτήσεις συμμετοχής έως και τις 20 Μαΐου. Αν, λοιπόν, έχεις ξεκινήσει τη δική σου startup και χρειάζεσαι τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη – βελτίωση της, έχεις κάνει τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα στον κόσμο των επιχειρήσεων και αναζητείς στοχευμένη γνώση και δικτύωση με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις δήλωσε συμμετοχή στο getcruiseinn.com και ανέβα στο κρουαζιερόπλοιο της επιτυχίας!

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 320 ευρώ και, εκτός από τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τη διαγωνιστική διαδικασία, καλύπτει την πλήρη διαμονή και διατροφή εντός του Celestyal Crystal.

Οι 55 συμμετέχοντες που θα σαλπάρουν με το CruiseInn θα επιλεγούν μετά από διαδικασία αξιολόγησης. Εάν επιλεγείς θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις εξειδικευμένα τεχνικά workshops, βιωματικές ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες καθώς και να διαγωνιστεί μόνος σου ή σε ομάδες στα ανατρεπτικά challenges που έχουμε ετοιμάσει για φέτος διεκδικώντας τα έπαθλα.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα δοθούν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 3.500 ευρώ, προσφορά της Celestyal Cruises, καθώς και άλλα βραβεία, ευγενική χορηγία των υποστηρικτών του CruiseInn.

Σε κάθε προορισμό, θα έχεις την ευκαιρία αφενός να συνδεθείς και να αλληλεπιδράσεις με τα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας δημιουργώντας συνέργειες και, αφετέρου να επικοινωνήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες, οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση για να λάβεις στοχευμένο feedback για το προϊόν που αναπτύσσεις.

Το CruiseInn 2018 διοργανώνεται με την υποστήριξη της Celestyal Cruises, τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα την Ελλάδα. Χορηγοί της δράσης είναι η Cisco Greece, η Logicom, το e-food.gr και η Beat. Την αιγίδα τους στο CruiseInn 2018 προσφέρουν το Υπουργείο Τουρισμού και ο Δήμος Μυκόνου, ενώ υποστηρικτές είναι επίσης το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Orange Grove της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα και το The Cube Athens.

Χορηγοί επικοινωνίας της δράσης είναι η Huffington Post Greece, το Oneman και το Fortune Greece. Συνεργάτες επικοινωνίας το Skywalker.gr, η εφημερίδα ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, το It’s Possible, το epixeiro.gr, το GetBusy.gr, το Startup.gr, το Portnet.gr και το Frapress.gr.

Μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το περσινό CruiseInn πατώντας εδώ, ενώ η ομάδα του CruiseInn θα δημοσιεύει σταδιακά όλες τις λεπτομέρειες της δράσεις στους λογαριασμούς της σε Facebook και Instagram.

Let’s Get CruiseInn!

Spyros Goumas

Angelos Markou

George Giannakeas

George Giannakeas is CMO Greece at Delivery Hero.

23d30ccWith a strong background in SEO, SEM, Analytics and Mobile, he is currently looking into Loyalty, CRO and CRM while trying to make teams work more efficiently.

Startupper at heart with a hands on approach influenced by agile and lean thinking.
Over the past 10 years he has designed and executed digital marketing plans in mobile, travel, e-commerce, food, fashion and health care, consulting companies on how they can build an effective digital strategy using the integration of content, search, social, video, and mobile platforms.

During his career he has been investigating how mobile is disrupting most established business models, focusing on mobile advertising, loyalty schemes, payments and m-commerce.

He has been involved in product development of several websites & apps and he has studied how people interact with technology.

He has been organizing Startup Weekend University in Athens as well as London Startup Weekend where entrepreneurs and aspiring entrepreneurs can find out in an intense weekend if their startup ideas are viable.

As an adjunct professor at Panteion University of Social Sciences, he designed and taught a course that focuses on inbound and mobile marketing while at the same time aims at introducing students to entrepreneurship and startup culture.

George Giannakeas is on-board. How about you? Apply now!

Alexandros Angelopoulos

Alexandros Angelopoulos

Alexandros AngelopoulosAlexandros Ν. Angelopoulos was born in Athens in 1972. He studied Business Management (Boston University 1995) and successfully completed his post-graduate studies in International management at Boston College (1998). He is Graduate of the PDP program of New York Cornell University, (2008)
Professional Career.
Currently holding the position of the CEO of the Aldemar Group, Alexandros Angelopoulos has been active in the family business, as Executive Director since 1995, working hard towards ideas and policies that open up new horizons in the Greek hotel business and place Tourism at the core of Greek economic activity.

He is joining CruiseInn Tourism & Gastronomy as a distinct business executive.

Active Positions
2015 – Vice President of the Greek Eurasian Business Council.
2013- Μember of the Business Advisory Board of the BCA College.
2012 – Secretary of the Board of Directors of Hellenic Entrepreneurs Association
2011 – Member of the Board of Directors of SETE (Association of Greek Tourism Enterprises)
2010 – Member of the Board of Directors and Chairman of the Environmental Policy Committee of the Hellenic Chamber of Hotels.
2010 – Honorary Consulate of Ukraine for Peloponnese
2010 – 14 Member of the Board of Directors of Greek-Russian Chamber of Commerce
2004 – 07  Chairperson of the Task Force on Ideas and Action (SID of SETE)

Philipp Brinkmann

Σε 3 ημέρες πάμε… CruiseInn, με το What’s up on board!

Οι εξετάσεις τελειώνουν, το καλοκαίρι πλησιάζει και φέρνει μαζί του τις καλοκαιρινές διακοπές. Θάλασσα, ήλιος και χαλάρωση σε συνδυασμό με τρεις μήνες χωρίς υποχρεώσεις, σίγουρα αποτελούν ένα θαυμάσιο περιβάλλον για τον καθένα από εμάς. Για εσάς όμως που είστε λίγο πιο δραστήριοι και θέλετε να κάνετε κάτι πιο δημιουργικό και επιχειρηματικό αυτό το καλοκαίρι, το CruiseInn, το πρώτο hackathon δημιουργίας startups που συνδυάζει όμως και μια μοναδική κρουαζιέρα στο Αιγαίο, είναι εδώ!

Επτά συναρπαστικοί προορισμοί, τρεις θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται άμεσα με τον επιχειρηματικό κόσμο και φυσικά η καθοδήγηση από μέντορες και κριτές σε συνδυασμό με πολλά βραβεία, σίγουρα αποτελούν το καλύτερο περιβάλλον για να κάνεις την ιδέα σου, πράξη.

Φτιάξε λοιπόν την βαλίτσα σου, πάρε το laptop σου και να φέρε όλο τον ενθουσιασμό σου στο καράβι!

Αλλά πώς θα αναπτύξεις την ιδέα σου χωρίς internet;

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που ο καθένας μας αντιμετωπίζει σε μια κρουαζιέρα, είναι η ανάγκη για πολλά Mb. Ευτυχώς για μας το What’s UP είναι εδώ!

Θέλοντας πάντα να υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές προσπάθειες των φοιτητών, θα μας προσφέρουν το καλύτερο internet για επτά ημέρες. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε αυτό, για τη δημιουργία των startups τους, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τη σύνδεση ή την ταχύτητα.

Γιατί το WHAT’S UP είναι πάντα κοντά στους φοιτητές και εκφράζει την καθημερινότητα τους. Το WHAT’S UP θέλει να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τους φοιτητές να δραστηριοποιηθούν και να υλοποιήσουν τη δικιά τους επιχειρηματική ιδέα καθώς και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να αδράξουν τη μέρα και να ζήσουν το κάθε τους ΤΩΡΑ. Γιατί ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να κάνουν πράξη την ιδέα τους. Ούτε αύριο, ούτε κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά ΤΩΡΑ. WHAT’S UP – Όλα είναι Τώρα!

We’re CruiseInn in 3 days, with What’s Up on board!

Exams are about to end, summer is near and with it summer holidays are coming along. Sea, sun and relaxation combined with three months without obligations, certainly form a wonderful environment for each and every one of us. But for those of you who are a little bit more active and want to do something more creative and business, this summer CruiseInn, the first startup hackathon that also combines a unique cruise on the Aegean Sea, is coming back!

Seven fascinating destinations, three thematic categories directly related to the business world and of course the guidance of mentors and judges combined with lots of prizes, definitely form the best environment to turn your idea into action.

Pack your suitcase, get your laptop and bring all your excitement on board!

But how will you develop your idea without internet?

While cruising, out in the open sea, one of the most critical challenges for our teams is the low Internet speeds. Luckily for us, What’s Up is here!

The folks over at What’s Up never hesitate to seize an opportunity to support young entrepreneurs, so this year they will be providing CruiseInn with the best Internet experience for the entire seven days of our cruise. Participants will be able to have quick access on and work on their startup ideas without having to be concerned about connection or speed.

What’s Up is always supporting students and articulates their everyday lives. What’s Up is aiming at motivating and inspiring Greek students to get active and implement their own startup ideas, as well as providing them with the tools necessary for them to be able to seize the day and live NOW. Because NOW is the chance for them to turn their ideas to reality. Not tomorrow, not sometime in the future, but NOW. With What’s Up Everything Is Now!

Elissavet Adamidou

Elissavet Adamidou, UX/UI Designer, Another Circus

Hello! My name is Elissavet Adamidou and I’m an Athens based visual designerI received a Bachelor in Graphic Design at AKTO art & design college (Athens, Greece) and a Master in Visual Communication at Birmingham City University (Birmingham, UK). After my one year stay in Stockholm, Sweden I gained a great interest in User Experience and User Interface design for websites and mobile applications. However, I’m still learning all the time by keeping up to date with current trends and attending workshops and talks. 

4 creative things to do in your summer vacation

Originally appeared on Fortune Greece

Summer has always been considered as a period of rest, in which we should all recharge our batteries and enjoy sea, friends and sun. Ok I get it, everyone wants to party and sunbathing but be carefull! You have three free months! Three months without classes or responsibilities and you have to make those months count. We, as students, should always look for potentials, even in our breaks, so here are a couple of things you can do, in order not to spend you whole summer in the sunbed.

1. Read books

I know that this might seems a little typical and boring but it’s true. If you want to succeed and make things on your own despite the experiential knowledge, which I know how important it is, you should also have theoretical knowledge. Where can you find that? In books of course! Read about beginnings and success stories but most of all about failures and see what you like or don’t like. After every book you are not going to be the same person, trust me!

2. Attend entrepreneurship events

It is true that everything stops in the summer, as everyone wants to go on vacation. But don’t be deceived! There are always great events going on around our country. Try to find start-up competitions, lectures from people in the field and gain experiences. Take some time off the parties and do your research. Furthermore, you may enjoy it more, as you will not have anything to concern about.

3. Make a plan

As simple as that sounds, a plan always helps you to organize your next steps. Relax, clear your mind, take a cup of coffee and sit down. Search about the upcoming events and competitions and decide what you want to do. Which are your goals? What is it that you haven’t done? What do you want to achieve? If you have all those things written, they will be easier to be done.

4. Be a guest traveler at CruiseInn!

Last but not least! CruiseInn, the first 7-day hackathon that takes place in an actual cruise ship sailing around the Aegean Sea, finally opens its doors to all of you who want to live the whole ‘’CruiseInn Experience’’ without having to compete. Do you want to get connected with the local ecosystems and have the opportunity to talk with the awesome mentors and judges? Then I think that this will be the best journey for you.

So, this summer get out of your comfort zone! Make your application, prepare your suitcase and bring your entrepreneurial mind and your enthusiasm on board. Spend 7 days cruising the Aegean Sea and see from the inside everything that happens in this extremely different hackathon. Let’s Get CruiseInn!